5 dolog, amit szülés után AZONNAL megtehetsz az inkontinencia ellen

1. Korrigáld a testtartásodat – egész egyszerűen megfogalmazva a test sokkal jobban működik, ha ügyelsz a helyes testtartásra, és ez igaz a medencefenékre is. Ha a testtartásod a jobb oldali ábrára hasonlít, akkor arra kell törekedned, hogy inkább a másik képre hasonlíts. A jobb oldali testtartás a terhesség gyakori velejárója – a gond az, hogy szülés után is megmarad a rossz testtartás, és emiatt a medencefenék működése is gyengülhet. Tehát még egy ok arra, hogy KIHÚZZUK MAGUNKAT!

2. Figyelj a popsidra! Ha erős a fenékizom (Glute Max – hátsó & Glute Med oldalsó), az segíti a helyes testtartást és a megfelelő medencefenék „üzemelést”. Ha gyenge a farizom, akkor könnyebben visszacsúszunk a rossz pozitúrába. Íme, egy egyszerű gyakorlat, mely mindkét területet támogatja:

 

3. Egyáltalán ne fogyassz, vagy nagyon fogd vissza a koffeinbevitel mennyiségét! A tea, kávé, szénsavas ital, de néhány fájdalomcsillapító is irritálhatja a hólyagot, és erősítheti a vizeletcsepegést. Csökkentsd fogyasztásukat és lehet, hogy javul a helyzet.

4. Ügyelj a helyes légzésre! Belégzéskor a BORDÁK TERÜLETÉRE kellene a levegőt beszívni, nem pedig a hasadba és a meggyengült medencefenéki részre, mivel a helytelen légzés olyan nyomást gyakorolhat a gyenge izmokra, aminek azok nem tudnak ellen tartani. Tehát helyesen: lélegezz A BORDÁK TERÜLETÉRE, kilégzéskor pedig a hasad lapítsd le és érezd, ahogy a medencefenék behúzódik és felemelkedik (nem szabad azt érezni, hogy a nyomás növekszik és lefele hat).

5. Ha bármilyen kérdésed van, kérj segítséget, tájékozódj a témában! A nagyobb tudás segít az összefüggések megértésében. Felismerheted a tüneteket, és elindulhatsz a megoldás megkeresésében.

Forrás: Jenny Burrell Education

 

A bejegyzés kategóriája: Szülés utáni tréning
Kiemelt szavak: , , , , , .
Közvetlen link.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!