A jó rezgések – Kovács Krisztinával, a Power Plate magyarországi disztribútorával beszélgettünk

Hogyan került a fitnesz világába?47121_440747625970832_1784712747_n
Belgiumban éltem és dolgoztam, amikor a vibrációs edzéssel megismerkedtem 2000 körül. A sport mindig is hozzá tartozott az életemhez, rendszeresen jártam edzőterembe és ott próbáltam ki először a vibrációs tréninget. Kipróbálás után azonnal láttam magamon a változást, és úgy döntöttem, hogy ezzel szeretnék foglalkozni és Magyarországgal is szeretném megismertetni a vibrációs módszert, és így váltam ezen gép hivatalos magyar disztribútorává 2006-ban. A módszer sikeres volt, de szerettem volna a vibrációs gépek gépével, a Power Plate-tel foglalkozni, mivel a márka mögött fantasztikus tudományos kutatások és szakmai anyagok álltak/állnak. 2010-ben vezettem be Magyarországra a Power Plate módszert, amely azóta is nagy szerelem.

Miben más a Power Plate a versenytársakhoz képest?
A rezgés minőségében. A Power Plate rezgése precíz, harmonikus és három síkban történik. Tanulmányok igazolták, hogy amikor a motoros tanulás / képességfejlesztés során neurológiai változást hajt végre a szervezet, ahhoz precíz ismétlésre van szükség. Mivel a Power Plate biztosítja ezt a precizitást, az idegrendszer stimulálása kiemelkedő, és a test rövidebb idő alatt tesz szert az egyensúlyra és a motoros készségekre, továbbá élénkül a keringés, fokozódik a flexibilitás és az izmok építése. Ennek biztosítása számunkra kulcsfontossággal bír.
Oktatási csapatunk is fantasztikus. A Power Plate team vezetője Steve Powell és a magyarországi oktatás irányítója Csuka Joli. A vibrációs tréning nem annyira ösztönös mozgásforma, mint a taposógépen való gyaloglás, a kerékpározás vagy a súlyemelés. Azaz, ha a termék mellé megfelelő oktatást is biztosítunk, az edzők magukévá teszik a tudományos hátteret, de még ennél is fontosabb, hogy megértsék, miként lehet hatékonyan integrálni a rezgést bármilyen személyi edzésbe. Csapatunk nagyszerű oktatásokat dolgoz ki, mely valamennyi edzőt segíti munkájában.

Miként látja a vibrációs edzés fejlődését az elkövetkező időszakban?
A vibrációs edzés az integráció irányába mozdul el, nem pedig a szeparáció felé. Az emberekben él egy olyan tévképzet, miszerint csak fel kell állni a platóra és statikus gyakorlatokkal fitt formába rázzuk magunkat. Természetesen nem erről van szó. Nincs olyan gép, mely úgy hozna formába, hogy közben semmit sem kell tenni. A vibrációs rezgés kulcsa az, hogy ez egy fokozásra alkalmas eszköz, és amint ez az üzenet befogadásra kerül, el fog terjedni az edzésekben.

Mit szeretne elérni a Power Plate márkával Magyaroszágon?
Célom, hogy valamilyen formában minden fitnesz létesítményben legyen ott a Power Plate a kínálatban, és azt minden ott edző személy használja is. Amint említettem, a Power Plate egy fokozó eszköz, mely segít abban, hogy gyorsabban ELŐKÉSZÜLJÜNK a mozgásra, jobban TELJESÍTSÜNK és hamarabb REGENERÁLÓDJUNK. Mindenki, aki mozog, sikerrel tudja használni a Power Plate gépet az edzése során. A géppel egyszerűen élénkíthetjük a keringést és aktiválhatjuk a szervezetet edzés előtt, illetve könnyedén segíti a regenerálódást a tréning után, így elkerülhető az edzés után pár nappal fellépő késleltetett izomláz. De akár edzhetnek is a gépen, pl. ViPR vagy kettlebell eszközzel, mivel fokozza az izmok épülését és az instabilitás révén növeli a propriocepciót. Célunk a piac oktatása, azaz az üzemeltetők, az edzők és a vendégek tanítása. Meg kell velük ismertetni a Power Plate használatát és különleges előnyeit.

A szakmabelieket miként oktatják a vibrációs tréning hatásairól?
Beépülünk az edzők köreibe – nagy hangsúlyt fektetünk az edzőkkel történő jó és erős kapcsolatok kialakítására, és ún. “nagykövet” edzőket képzünk. Célunk az, hogy az edzőtermeken túl is felkeltsük a trénerek érdeklődését. Minél több edző és képzési program ismeri el a Power Plate előnyeit, annál jobb lesz a márka hírneve.

Milyen nagyobb kihívásokkal néz szembe a Power Plate márka a következő évek során?
A hírnév – sajnos tudatában vagyunk annak, hogy sokan azt tartják a Power Plate-ről, hogy csak egy hóbort, illetve hogy egyáltalán nem használ. Ezen változtatnunk kell, és ezért olyan végfelhasználóval is együtt dolgozunk, mint pl. Nagy Laci, aki a magyar férfi kézilabda válogatott tagja. Nemzetközi fronton a Power Plate fitneszgépet használja a német futball válogatott, Serena Williams és további élsportolók, akik tudják, hogy a mi termékünk a megfelelő gép.
Oktatás – kulcsfontosságú, hogy magas szintű képzést biztosítsunk, melynek segítségével az edzők képesek a lehető legtöbbet kihozni a gépből az ügyfeleik számára. Teljes értékű kurzusokat kell szerveznünk és gondoskodni kell arról, hogy az edzők megértsék a koncepciót.

Melyek az Ön saját, személyes fitnesz céljai, és hogyan valósítja meg ezeket?
Legelső 10 kilométeres futásomra két évvel ezelőtt került sor. A diákéveim alatt kézilabdázó voltam, de így 20 év elteltével ez a 10 km nekem hosszú távnak bizonyult! Idén a célom az, hogy ennél többet fussak, és javítsak az időmön is. Hetente 2-3-szor futok szabad levegőn, vagy ha munkám miatt úton vagyok, akkor Personal Power Plate fitneszgépemen edzek. Mivel a combizmom és a combhajlítóm feszes, a géppel melegítek be futás előtt, illetve futás után is edzek rajta, hogy ne legyen izomlázam. A saját testsúlyos edzések során is használom.

Mi az a legfontosabb tanulság, melyet a fitnesz ágazatban szerzett?
Csináld azért, mert hiszel benne és mert a szenvedélyed. Az évek során sok emberrel dolgoztam együtt, akik valamilyen formában még mindig a szakmához kötődnek. Azért, mert szeretik. Szerencsések vagyunk, hogy olyan területen dolgozunk, ahol mások életében változást tudunk elérni.

Mit tart legnagyobb eredményének?
A marketing tevékenység során két célcsoportunk van: 1, igyekezünk olyanokat bevonzani, akik még nem próbálták ki a Power Plate módszert, 2, állandó akciókkal és figyelmeségekkel kedveskedünk azoknak, akik rendszeres Power Plate használók. A 2016-os és a 2017-es év hőse Tóth Vera énekesnő, aki összesen 40 kg-ot fogyott Power Plate edzőjének, Brányi Erikának és étrendjének köszönhetően. Vera teljesen megváltozott, mind fizikálisan, mind mentálisan. Imád mozogni és szereti a mozgást. Látni azt a változást, amit a mozgás hozott az életébe, fantasztikus érzés volt, hiszen valakinek az életét segíthettem megváltoztatni.

powerplate_cover_.fw

Az elmúlt 6 évre visszatekintve úgy érzem, most értük el azt az elismerést a vendégeink vagy akár a sajtó részéről, amit ez a gép és a vele végzett munka megérdemel. Megszámlálhatatlanul sok vendég életét megváltoztattuk, önbizalmát növeltük, testtudatát erősítettük és remélem, a jövőben még több ember életét változtathatjuk meg!

Kategória: Power Plate sikertörténetek | A közvetlen link.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!