A megfelelő hasizom edzés – csak a felülésben gondolkodjunk?

Sokszor járunk tévúton a hasizom edzésekor , ha azt gondoljuk, hogy a végtelen számú felüléssel erős és egészséges has tájékra tehetünk szert. Pedig nem így van. A hasizom flexiós edzése (felüléssel) igen messze áll a törzs ideális edzésétől.

Lou Schuler (újságíró, képzett erő- és kondi edző, számos fitnesz magazin szerzője, társszerzője) szerint a hasizom legfontosabb feladata a gerinc védelme.
Ez való igaz, hasizmunk feladata a gerincsérülések elleni védelem. A gerinc egyértelmű fontossággal bír, ezért muszáj, hogy a hasizom és a derék izmai megfelelően óvják. Amikor felülésekkel edzünk, csak a rectus abdominis-ra, az egyenes hasizomra fókuszálunk, és nem fordítunk kellő figyelmet a mélyebb izmokra és a derék izmaira.
Ezáltal a valóban kemény munkát végző izmok úgymond lemaradnak, és nem tudják tökéletesen ellátni a gerincvédő funkciójukat. Persze, ha helyettük a /külső/ felületes egyenes hasizmot dolgoztatjuk, meglesz a “six pack” és jól nézünk ki, de tesszük mindezt a törzs egészségének rovására. Előfordulhat, hogy a túlzott hasizom edzések hatására még a testtartás is romlik.

Fontos lenne tehát a mélyizmok és a derék izmainak megfelelő trenírozása. Erre az egyik legmegfelelőbb és leggyorsabb módszer a Power Plate. A teljes test vibrációban pont az a nagyszerű, hogy mind a célzott, mind a kevésbé célzott izmok dolgoznak, természetesen nem egyforma intenzitással. A Power Plate különösen hatékony azoknak a stabilizáló, törzs és mélyizmoknak az erősítésében, melyeket a hagyományos ellenállásos tréninggel nehéz munkára késztetni.

A bejegyzés kategóriája: Power Plate tippek tanácsok
Kiemelt szavak: , , , , , , , , , , , , .
Közvetlen link.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!