A Power Plate edzés javítja a testösszetételedet!

Tanulmányokkal igazolták, hogy a Power Plate edzés és az intenzív ellenállásos edzési program csökkentheti a test zsírszázalék értékét, és ezáltal javul a testösszetétel.

De mit is jelent a testösszetétel pontosan?

A testösszetétel a szervezet tömegét alkotó zsír, izmok és csontok illetve egyéb anyagok mennyiségét és arányát fejezi ki. A zsír / izom aránya határozza azt meg, hogy mennyire vagyunk vékonyak, erősek vagy izmosak. Mivel ugyannyi tömegű zsír nagyobb térfogatú, mint az izom, előfordulhat, hogy két egymás mellé állított, ugyanolyan súlyú személy egészen másképp fog kin

ézni, mivel más a testösszetételük.

A tanulmányt Oklahomában végezték, 55 önkéntes részvételével. Három csoportba kerültek az alanyok; az első csoport csak ellenállásos tréninggel edzett, a második csoport ugyanazokat a gyakorlatokat végezte de Power Plate gépen, a harmadik csapatot a kontrollszemélyek alkották. Az induláskor feljegyzett zsír / zsírtömeg / izomtömeg értékeket a tanulmány végén, 8 hónappal később, ismét megmérték.

Az eredmények azt mutatták, hogy a zsír mennyisége az ellenállásos tréninggel edző és a Power Plate-n tréningező résztvevőknél egyaránt csökkent, de a Power Plate-en ed

zők esetében sokkal nagyobb mértékben. Ugyanígy, mindkét csoport tagjainál gyarapodott az izom mennyisége, azonban a Power Plate gyakorlatok jobban növelték az izomtömeget.

Röviden összefoglalva, a Power Plate gépen végzett ellenállásos edzés nagyobb mértékben javítja a testösszetételt, mint a hagyományos, talajon történő ellenállásos gyakorlatok.

 

 

A bejegyzés kategóriája: Power Plate tippek tanácsok
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!