A vibrációs edzés integrálása

47121_440747625970832_1784712747_nKovács Krisztinával, a Power Plate magyarországi forgalmazójával beszélgettünk a vibrációs edzés és a napi fitneszgyakorlatok kombinálásáról.

„Amikor még gyermekcipőben járt a Power Plate, úgy tekintettünk rá, mint egy alternatív megoldásra azok számára, akik szerettek volna fogyni és izomtónust növelni. Új reményként csillant meg ez az edzésforma azok számára, akik nem akartak súlyokat emelni, vagy egyszerűen belefáradtak a rögzített gépekkel való edzésbe. A nagyközönség úgy kezdett el tekintetni a vibrációs tréningre, mint a hagyományos ellenállásos edzés versenytársára: azaz a Power Plate kihívta maga ellen a kettlebell-t, a súlyzókat és a kézi súlyzókat. 
Nekem ekkor szólalt meg a vészcsengő a fejemben! Tíz évvel ezelőtt ugyanezt a kérdést tettem fel, amit ma nap mint nap az edzők szegeznek nekem: “Miért dobnám ki a vas súlyaimat egy rezgő plató kedvéért?” A válasz egyszerűen ennyi: ne dobd ki őket! Ha alkalmad nyílik arra, hogy mind a hagyományos eszközöket, mind pedig a Power Plate-t használd, miért ne aknáznád ki mindkettő lehetőséget?

FHD_personal-power-plate-134A vibrációs fitneszeszközt úgy tudod a legkönnyebben integrálni az edzésedbe, ha ismerős gyakorlatokat végzel rajta. Ezt meg tudod oldani például úgy, hogy olyan gyakorlatokat végzel a gépen, melyek logikusan illeszkednek a már összeállított edzéstervedbe. Egy gyakorlati példa: használd a vibrációs tréninget a bemelegítés során, aktiváld ezzel a szervezetedet a feladatra, melyekkel majd az edzés során szembesülsz. A vibráció által megvalósuló három dimenziós mozgás segíteni fog a bemelegítésben, nem kell felhagynod a hagyományos gyakorlatokkal, melyeket még az edzés előtt beterveztél. Azaz ha a kardio edzésedben lesz intervall tréning a futópadon, akkor melegíts be a Power Plate gépen, hogy optimalizáld az edzés eredményeit és csökkentsd az esetleges sérülés kockázatát.

FHD_personal-power-plate-60A Power Plate géppel való ismerkedés másik módja, ha olyan eszközökkel edzel a gépen, melyeket amúgy is használsz az edzés során. Pl. egykezes súlyzó, TRX, homokzsák, medicinlabda által: ezekkel a már ismert, kényelmes eszközökkel tudsz edzeni. Ez a fajta stratégia megnyitja a gondolkodást egy új típusú mozgásforma irányába, és vadonatúj gyakorlatokat tesz lehetővé, melyek illeszkednek a meglévő edzésprogramhoz. A lenti linken egy nagyon klassz példa látható a hagyományos erőedzés és a vibrációs edzés kombinálására, ahol többféle eszközzel végzett gyakorlatokat nézhetsz meg:


A célkitűzések elérésnek egyik legjobb módja, ha a Power Plate-t párosítod más eszközökkel, gépekkel, akár mint rehabilitációs eszköz, vagy sportteljesítmény növelő eszköz vagy a fogyást gyorsító megoldás.”

Kategória: Power Plate sikertörténetek | A közvetlen link.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!