Aktív életmóddal csökkenthető a cukorbetegség kockázata

A Nemzetközi Orvosi Lapok Archívumában nemrégen közzétett tanulmány szerint minél aktívabb életet élünk, annál kisebb a kettes típusú cukorbetegség kialakulásának kockázata.


A kutatók több, mint 32 000 férfit tanulmányoztak. A megfigyelések szerint a rendszeres súlyzós edzés – napi 30 perc, heti 5 alkalom – akár harmadára csökkenti a cukorbetegség kockázatát. Azok esetében, akik hetente kevesebbet, de rendszeresen edzettek – heti egy órát – a betegség kialakulásának kockázata 12%-kal csökkent.

A rendszeres aerob edzés, rendszeres időközönként, felezte a kockázatot. A leghatékonyabb cukorbetegség megelőző rutinnak az aerob edzéseknek súlyzós edzésekkel történő kombinálása bizonyult, akár 59%-kal is csökkenti a kockázatot.

Bár közismert, hogy a rendszeres edzés csökkentheti a cukorbetegség kialakulásának rizikóját, a súlyzózás pozitív hatásainak részletes megismerése jó fogadtatásra számíthat azok között, akiknek a mozgás nehézkes.

“Sokak számára nehézségbe ütközik az aerob mozgás végzése” – mondja Anders Grontved, a tanulmány vezető szerzője. „Az eredmények arra utalnak, hogy a súlyzózás alternatívaként szolgálhat.”

A cukorbetegség kockázatát a Power Plate® edzés is csökkentheti. A 2010-ben az Európai Elhízás Folyóirat arról számolt be, hogy a teljes test vibrációs tréning segíthet a hasi viscerális zsír csökkentésében, mely gyakran a cukorbetegség korai indikátora.

Legyen tehát akár vibrációs tréning, súlyzózás vagy futás, mely mellett voksol – íme még egy ok, ami miatt érdemes fittnek és egészségesnek lenni.

 

A bejegyzés kategóriája: Power Plate tippek tanácsok
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!