Egy perc íz-öröm a szádban, egy élethosszig tartó teher a csípőn?

Az Oxford Egyetem legújabb kutatásai szerint testünk sokkal gyorsabban használja fel a zsírkészleteit, mint korábban gondoltuk. De amit vacsorára eszel, vagy ha későn nassolsz, az mind a derékvonalad környékén rakódik le.
Az átlagember derékvonalán az étkezés után 3-4 órával kb. 2-3 teáskanálnak megfelelő mennyiségű zsír képes lerakódni. Evést követően egy ismételt evés megnövelheti a rekeszizom körüli zsírréteget, és a derékvonal ennek megfelelően csak tovább nő.
Korábban azt gondoltuk, hogy a súlygyarapodás fokozatosan alakul ki, valamint hogy az elfogyasztott zsír mennyiségét vérünk a tápcsatornánkból folyamatosan az izmok felé szállítja, ahol hasznosulnak. Eddig úgy gondolták, hogy a lábakon, csípőn és a fenéken felhalmozódott zsírréteget nagyon nehezen, lassan lehet eltüntetni.
De az Oxford Egyetem nemrég elvégzett kutatásában önkéntesek segítségével vizsgálták, hogy az elfogyasztott zsír miként viselkedik. A tanulmány kimutatta, hogy a zsír nagyjából egy óra alatt a bélrendszerbe került, ahonnan apró cseppek formájában került be a véráramba. Ezek az apró zsírcseppek körbevándorolnak a testen, mielőtt lerakódik. Fredrik Karpe professzor mondta: „a derék körüli zsírszövetben lévő sejtek felfogják a véráramban keringő nagyobb zsírcseppeket, majd elraktározzák azokat. A reggeliben lévő zsírból csak egy kicsi mennyiség rakódik le, míg a vacsorában lévő zsír fele is lerakódhat. Ennek az az oka, hogy egy nap folyamán is hormonális változások mennek végbe a testben, ami ezt eredményezi, hogy este lassul a test zsírbontó képessége. Ez a raktározási rendszer átmeneti, de ha folyamatosan több zsírt fogyasztunk, mint amire szervezetünknek szüksége van, a testünk középvonala táján könnyen felhalmozódhat a felesleges zsír, ami akár évekkel is megrövidítheti az életünket.”
Mint mindig, most is a testmozgás a kulcs a hosszú egészséges élethez és ahhoz, hogy a zsírt távol tartsuk és megvédjük a létfontosságú szerveinket.
A Power Plate segít Neked abban, hogy karban tartsd a pocakodat! Egy egészséges diéta és egy egyszerű edzésterv kombinációjaként gyorsan formába lendülhetsz a bikini szezonra!
Tény, hogy azok az elhízott emberek, akik rendszeresen használták a Power Plate-et, és közben alacsony kalóriatartalmú diétát tartottak, nem csak a fogytak, de hosszabb ideig sikerült megőrizniük alakjukat, mint azoknak, akik csak diétáztak, vagy a diétát kombinálták hagyományos testedzéssel.
Bővebb információért látogass el weboldalunkra, vagy keresd fel a legközelebbi Power Plate stúdiót, ahol készséggel segítenek neked céljaid elérésében!

Kategória: Power Plate tippek tanácsok | A közvetlen link.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!