Miért hizlal az alkohol?

Sokan nem akarnak erről hallani, de a tisztán látás segít nekünk jobb döntéseket hozni.
Nem ítélkezni szeretnénk, csupán információval szeretnénk ellátni!

Az alkohol kétszeresen megnehezíti a szervezet zsírégető képességét.

 

 
1.    Az alkohol magas kalória tartalmú, ráadásul nagyon könnyű túl sokat fogyasztani belőle.
Összehasonlítva a kalória értékét diétánk más komponenseivel:
alkohol: 7cal/g, zsír: 9cal/g, a fehérje és szénhidrát együtt durván: 4cal/g.

2.    Az alkohol jelenléte a szervezetben rendkívül negatív hatással van a zsírbontó képességre.

Ezt egy tanulmány igazolja, amiben 8 férfi 30 percen belül elkülönítve vodkát és limonádét ivott. Mindegyik ital energiatartalma 90 kalória alatt volt. A zsírbontás mértékét az ital fogyasztása előtt és után is megmérték. Néhány órával a vodka fogyasztását követően az egész test folyadék-oxidációja (amely megmutatja, mennyi zsírt éget el a tested) 73%-kal csökkent!

Az ok, amiért az alkohol ilyen drasztikus hatással van a zsír-anyagcserére, a szervezet alkohol kezelésével magyarázható.

Ahelyett hogy zsírként viselkedne, először acetáttá alakul át, az acetát jelenléte a szervezetben pedig gátolja a zsírégetést.
Nagyobb mennyiségű alkohol jelenléte a szervezetben nagyobb mennyiségű acetát termelődését eredményezi, ami nagyobb mértékben csökkenti a zsírbontást.

Más szóval a szervezeted azt használja, amit adsz neki, és egy idő után alkalmazkodik a tápanyag bevitelhez. Amikor az acetát mennyisége megemelkedik, a szervezeted elsődlegesen az acetátot égeti el.

Szóval a tested elsődlegesen az acetátot dolgozza fel, ez pedig alapvetően kitolja a zsír feldolgozását az anyagcsere-egyenletből. A rendszeres alkoholfogyasztás biztosan negatívhatással van a diétára, ezért ha komolyan szeretnél veszteni a súlyodból, kerüld az alkoholos italok fogyasztását!

Kategória: Power Plate hazai hírek, Power Plate tippek tanácsok | A közvetlen link.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!