Power Plate-tel a kortalan, hosszú életért

A Power Plate egy mindent magában foglaló eszköz az öregedés folyamatának lassításában és a hosszabb, egészségesebb élet elérésében.

A vibrációs tréning a Power Plate gépen intenzív, erőteljes edzést jelent, amely a test szinte minden izmát megmozgatja túlterhelés nélkül, és jelentősen lecsökkenti a terhelést az ízületeken, az ínszalagokon és az inakon. Az agy úgy reagál az edzés intenzitására, hogy felgyorsítja a véráramlást és oxigénnel tölti fel a vért a test minden részén miközben a HGH (emberi növekedési hormon) szintje jelentősen megemelkedik, mely a sejtek javításának és regenerációjának fontos eszköze. Ugyanakkor növekedés mutatkozik a tesztoszteron szintben, az ingerülettovábbító anyagok szintjében és az endorfin szintben (ami az ún. „runner’s high“ (futás utáni feldobódottság) érzéshez vezet) és ez segít a fájdalom elnyomásában és a használó hangulatának javulásában. A Power Plate gépen történő rövid edzésnél (napi átlag 30 perc, hetente háromszor) gyorsan javul a ruganyosság, és egyre több mozgást tudunk elvégezni, miközben a kollagén termelés is javul már a használat első kilencven másodpercében.

Összegezve, a Power Plate hozzájárul ahhoz, hogy fiatalabbnak érezzük magunkat a vér oxigéntartalmának növekedése, a szerotonin hormon (boldogság hormon) kiválasztása, a mentális stimuláció és az alapvető agyi funkciók (pl.: koncentráció) javulása következtében. Szinte azonnal érezni fogja a pozitív hatásokat erőnlétében és közérzetében. A csökkenő kortizol szintnek köszönhetően a Power Plate segít a stressz hatásainak kiküszöbölésében, így remek eszköze lehet a relaxációnak.

Az idősebb korosztálynak is ideális edzésforma

40 éves kor után, a felnőttek 10-15 dkg izmot veszítenek évente, és ugyanennyi zsír rakódik rájuk. Számos idős ember számára a súlyzós edzések, az aerobik és a többi nagy intenzitású testmozgás egyszerűen nem jöhet szóba. A vibrációs tréning a Power Plate gépen egy kevésbé intenzív, nem megerőltető, nem invazív edzés. A Power Plate egyszerű megoldás a korral járó izomveszteség meggátolására. Nem csak az izomerőt javítja, de növeli a ruganyosságot, és egyre több mozgást tudunk elvégezni, növeli a kritikus véráramot az egész testben, előmozdítja a sérült szövetek gyógyulását és regenerációját, és ebből kifolyólag javítja az általános közérzetet és életminőséget.

Power Plate edzés a csontritkulás megelőzésére, kezelésére

A csontritkulás olyan betegség, mely során a csontok törékenyebbé válnak és megnő a törések valószínűsége. ha nem előzzük meg vagy nem kezeljük, észrevétlenül halad előre, míg csontrepedés vagy törés nem történik. Szinte népbetegségnek tekinthető, több millió ember van kitéve a kockázatának. Tudományos kutatások bizonyították, hogy a csontsűrűség jelentősen megnövekszik a Power Plate gépen végzett vibrációs tréning hatására.

A bejegyzés kategóriája: Power Plate tippek tanácsok
Kiemelt szavak: , , , .
Közvetlen link.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!