Miért leszel egészségesebb a Power Plate használatával?

A kocogás néha unalmassá válik és még az is lehet, hogy a kedvenc fitnesz órádra sincs kedved elmenni, vagy ha ugyanazon az útvonalon sétálsz hazáig, nem látsz semmi újat. És én pont ebbe az állapotba kerültem. Mivel nyakunkon a nyár, mindenki érzi, hogy fel kéne gyorsítani az edzéseket. Egy kis kutatással rábukkantam a megoldásra: a Power Plate edzések kiválóan javítják az egészségi állapotot! A Power Plate márka vibrációs tréninghez használatos rezgő platós gépeket takar. A gép „alja”, a plató vibrál, fel-le kb. 1-2 mm-t mozdul el, másodpercenként 25-50 alkalommal. A vibrációs tréning olyan edzési mód, mely alacsony amplitudójú, alacsony frekvenciájú mechanikus stimulációval edzi a vázizom rendszert, és növeli az erőt, teljesítményt, flexibilitást.

Elsőre kételkedtem. Hogy lehet az, hogy 30 percnyi guggolás és nyújtás jobb, mint egy kardiovaszkuláris edzés? Aztán Islingtonban kipróbáltam a gépet, és a teremben mind az edzők, mind a vendégek esküsznek rá. Nem említve azt a fontos tényt, hogy mindössze fél óra az edzés, így nem egy órán át futsz a futópadon és fogyasztod az áramot, tehát még azt is mondhatjuk, hogy a gép környezetbarátabb.

A vibrációs tréningről néha azt hisszük, hogy a lustáknak találták ki. Pedig az eredmények magukért beszélnek. A Power Plate edzéssel szert tehetünk a karcsú alakra, a tónusos izmokra. Szinte az izomrostok 100%-a dolgozik, a hagyományos edzés ezt nem éri el. Idővel Te is látni fogod az erőben és izomtónusban a változást.

A gépek az anyagcserét is fokozzák. A Power Plate edzés fokozza a zsírégetést, növeli az anyagcsere mértékét, így a kalóriák könnyebben égnek. A cellulit megjelenését is csökkentik. Az edzés élénkíti a keringést, bemelegíti az izmokat, a szalagok rugalmasabbak lesznek, javul a flexibilitás.

Persze nem mindenki tud a gépen edzeni, az edzések intenzívek és van, hogy az izmok jobban égnek, mint egy normál edzőtermi edzés után. Ahol én jártam, ott a végén viszont a masszázs – mely csökkenti a cellulitot, és töri a zsírt, élénkíti a nyirokmasszázst – nagyon jót tett.

Ennek az edzésmódszernek talán az a legfontosabb egészségügyi előnye, hogy csökkenti a csontritkulás esélyét illetve az izmok leépülését, mely az idősödéssel együtt gyakori jelenség. Éppen emiatt ismert a módszer terápiás alkalmazása az osteoporosis, a sarcopenia és a metabolikus szindróma kezelésében.

A vibrációs gépeket már sok helyen lehet használni, és online is viszonylag jó áron beszerezhetőek. Szóval miért is ne hagynád ki a lépcsőző gépet és próbálod ki helyette ezt? Vagy ha edző felügyelete alatt tennéd, akkor keresd fel valamelyik Power Plate stúdiót, ahol kiváló edzők instruálnak. Próbáld ki hát azt az edzőgépet, mellyel rövidebb ideig tart az edzés, kevesebb áramot fogyaszt és kétszer olyan hatásos!

Christina Latham

 

A bejegyzés kategóriája: Power Plate sikertörténetek, Power Plate tippek tanácsok
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!