Tényleg használ a Power Plate?

Most akkor mi is a helyzet a vibráló fitneszeszközökkel? Tényleg használnak?

power_plates_workout_-_womens_health_uk__medium_4x3-2Az egyik legújabb fitnesz trend az edzések felrázása – szó szerint. A fitneszgépeket gyártó cégek egyre többször építik a vibrációs technológiát eszközeikbe, ezzel felrázva és frissítve termékeiket. Ezzel a megoldással vagy az egész testre ható jótékony hatást igyekeznek kihasználni (gondolj csak például a vibrációs platókra, melyekre méretüknél fogva könnyedén fel tudsz állni), avagy a kisebb, helyileg ható kiegészítőke (pl. az újgenerációs vibráló habrollerek, mint pl. a TriggerPoint GRID Vibe eszköze vagy a Hyperice VYPER2, melyek a görgetés közben rezegnek), sőt létezik már rezgő edzőnadrág is.

Ám a sok-sok kijelentés („Annyira hatékony, mint egy kardioedzés! Erősebbé tesz!) zavaró lehet, és nem tudjuk, mi az igazság.

Valóban jó rezgés?
Egy holland olimpiai edző fejlesztette ki anno a Power Plate eszközt, mely az egyik legismertebb teljes test vibrációs eszköz. Hatékonyan felturbózza edzésedet. Biztos láttál is már ilyet az edzőteremben, csak éppen fogalmad sem volt róla, mihez kezdj vele. Íme a működési elv:

Súlyzós vagy saját testsúlyos gyakorlatokat végzel a rezgő platón állva, mely másodpercenként 25-50-szer vibrál. Ez a vibráció az izmok reflexes válaszadását váltja ki, és minden egyes mozdulatnál a szokásosnál jóval több izomrostot kapcsol be. Izmaid tehát keményebben dolgoznak, hogy megtarts pozíciódat.

– mondja Csuka Joli személyi edző.
A szakember szerint nem váltja ki teljes mértékben az edzés kardio részét (mint amikor a maratonfutásra készülsz), de végezhetsz a platón kardiogyakorlatokat (pl. szőkdelések) a kihívás fokozására. Továbbá „hatékonyan erősíthetsz rajta és javíthatod egyensúlyodat”. Emellett bizonyítottan növeli az izmok kitartását és mobilitását.
A teljes test rezgés továbbá hozzásegíti az izmokat a gyorsabb felépüléshez: kimutatták, hogy csökkenti az edzés után fellépő izomlázat, növeli a mozgástartományt, és tudósok arra is rájöttek, hogy mozgás után javítja a szívritmus visszaállását. Magyarázatuk szerint a rezgések növelik az oxigénáramlást, mely mintegy „kiöblíti” a tejsavat, ami egy-egy megterhelőbb edzés után halmozódik fel.13938559_1056459331135120_8122491065509823845_n
Sőt, van további jó hírünk: ha a teljes test vibrációt csökkentett kalóriabevitellel kombinálod, akkor ez hosszútávon fogyást eredményez és csökkenti a hasüregi zsír mennyiségét. Ha a teljes test vibrációt ellenállásos gyakorlattal ötvözöd, akkor pedig a sovány szövetekre gyakorolsz pozitív hatást. Fontos megjegyezni, hogy a technológiát, úgy tűnik, a legjobb egyéb, hagyományos fogyókúrás megoldásokkal együtt alkalmazni, azaz a zsír nem fog csak úgy, magától „lerepülni” rólad, a változáshoz további, egészséges szokások meghonosítása szükséges.
Az egyik legmeglepőbb teljes test vibrációról közzétett tanulmány eredményei szerint a technológia akár éppolyan hatásos lehet a fogyásban és az anyagcsere növelésében, mint az edzés.
Ne felejtsük azt sem, hogy ezek az eszközök fantasztikusan fel tudják frissíteni és megnehezíteni a megszokott edzéseket. Nézd meg például a teljes test vibrációs platókon végzett gyakorlatokat bemutató videókat. A rezgés arra készteti a testet, hogy több stabilizáló izmot kapcsoljon be, így emelje magasabb szintre az edzést.

Kategória: Power Plate sikertörténetek | A közvetlen link.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!