Miért a Power Plate a legideálisabb edzésmódszer kismamáknak?

Fittség – Egészség – Önbizalom – Power Plate
A szülés utáni tréning nem csak a súlyvesztésről és arról szól, hogy beleférj a régi nadrágodba. A mozgás a kulcs ahhoz, hogy visszanyerd az izmaid rugalmasságát, erejét, amit a szülés alatt elvesztettél, valamint, hogy önbizalmad újra felépítsd.

szules_utan_kep
Az anyasággal járó hirtelen jött sok teendő és fáradtság mellett nehéz rávenni magunkat az edzésre. A teljes test vibrációs tréning, a Power Plate egy népszerű edzésforma. A legjobb megoldásokat kínálja és mindössze 30 perc elég ahhoz, hogy energikus lehess! Madonna, Cheryl Cole és Elle Macpherson, Frankie Bridge csak néhány azok közül, akik rendszeresen használják és használták szülés után a Power Plate-t.  Jenny Burrell, az Egyesült Királyság vezető szülés előtti, terhesség alatti, szülés utáni tréning specialistája most megosztja Veled a tippjeit, hogy hogyan hozzuk ki magunkból a legtöbbet szülés után a Power Plate segítségével:

1. Kulcsfontosságú gyakorlatok – A kifejezetten szülés utáni gyakorlatok kulcsfontosságúak, hogy visszanyerjük a kapcsolatot, az erőt és a funkciót a medencefenék, a has és a hát izmainál, ami sokszor gyengül a terhesség és a szülés alatt. Bármelyik program előtt bizonyosodj meg róla, hogy minden rendben az utolsó 6-8 hetes ellenőrzésen. Ez hosszabb idő a császármetszéssel szült nőknél és mindenkinél más.

2. Súlyvesztés és tónusosság – Ahhoz, hogy súlyt veszíts és tónusossá válj, ahhoz olyan szinten kell edzened, amiben kifulladsz és felgyorsítja a szívverésed. Ez lehet aerobic, vagy kardio, ami akár tempós séta és úszás is lehet. 4-5x eddz egy héten legalább 30 percig, de kezdd kicsiben és építsd fel az edzéstervet. Kezdd 3-4x 10 perc sétával vagy úszással az első héten. Aztán mindig csinálj egyre többet – 12 perc, aztán 14. 10 héten belül eléred a 30 perceket.

3. Próbáld ki a teljes test vibrációs edzést a Power Plate-tel egy közeledben lévő stúdióban! – Ez a legjobb megoldás, hogy a kismamák súlyt veszítsenek, izmot építsenek, visszanyerjék erejüket és jobban érezzék magukat. A gyengéd vibráció fokozza a vérkeringést, ami több oxigént és tápanyagot szállít a testedbe anélkül, hogy nehéz feladatokat kellene végrehajtanod.

4. Lendítsd fel a boldogság hormonjaid! – a teljes test vibráció 10-30 perces működése ideális a szerotonin szint növelésére, anélkül, hogy a stressz hormon, a kortizol emelkedne. A magas stressz hormon növeli a zsír mértékét a has környékén.

5. Tüntesd el a hason lévő hájakat felülések nélkül! – Szülés után a felülések növelhetik a diasztázis (az egyenes hasizmok bizonyos mértékű szétválása) mértékét és nyomást gyakorolhatnak a gyógyuló medencefenékre. A teljes test vibráció a törzset tudatosan és ösztönösen aktiválja, így anélkül építheted ujjá az erőd, hogy nyomást gyakorolnál a hasfalra a hagyományos felülésekkel. Ezenkívül a teljes test vibrációt megfelelő és kontrollált gyakorlatokkal kombinálva a törzzsel olyan kapcsolatot alakíthatsz ki, ami lehetővé teszi, hogy minél előbb a régi önmagad lehess.

6. Csökkenti a derékfájdalmakat – stimulálja a derekat és a teststabilizáló izmokat – anélkül erősíti az alsó hátat, hogy terhelje vagy feszítse az ottani izmokat. Az alsó hátizomra jó gyakorlat a felhúzás, ami jó a fenéknek és a lábaknak és fejleszti a testtartást.

7. Fokozatosság – Kezdj egyszerű aerobic gyakorlatokkal. Kezdd 10 perccel aztán néhány hét alatt juss el 20 percre. 2-3 Power Plate edzésre járj egy héten, lassan végezd gyakorlatokat, amíg hozzá nem szoksz. Ha a 20 perc már rutinból és könnyedén megy, akkor növeld a gyakorlatok nehézségét.

8. Eddz más anyukákkal együtt, hogy motivált legyél! A tempós séta utána egy kávéval egy jó mód az együttlétre. Vagy iratkozzatok be együtt egy Power Plate edzésre: adjátok be a bébiket megőrzésre és akkor az edzésre tudtok koncentrálni és motiválni tudjátok egymást.
szülés-után-2

A bejegyzés kategóriája: Szülés utáni tréning
Kiemelt szavak: , , .
Közvetlen link.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!