Power Plate -Nem csak hölgyeknek!

A Power Plate gépről és edzésmódszerről gyakran azt feltételezik, hogy az inkább a hölgyek körében kedvelt, mert az urak inkább az edzőteremben töltik az idejüket a súlyokkal.Igen,jellemzően a nők több időt töltenek az erőközpont(törzs) edzéssel és a nyújtással, míg a férfiak szeretik a súlyokat emelgetni – természetesen közben nagy a kockázata a sérüléseknek.

Miért emelgetünk súlyokat? Azért,hogy növeljük izmaink erejét és tömegét,hogy a rendszeres edzéssel megmozgatott izmok által felhasznált energiát a zsírpárnáinkból  használjuk el.A Power Plate gyorsulási tréninggel ugyanezt a folyamatot követjük,csak nem súlyokat használunk fel az erőkifejtéshez,hanem a mechanikus rezgés frekvencia számától függően létrejövő nehézségi erőt (gyorsulást).Egyszerűen a Newton II.törvénye alapján az F=m x a. A kontrolált és harmonikus valós rezgés meghatározott frekvencián akár 5g gyorsulással is képes hatni az izmainkra,ami igen jelentős erőkifejtést kíván.

Ezért használja sok élsportoló és sportcsapat erősítő edzéseihez,mert sérülések kockázata nélkül,maximális izommunkával tudják,elsősorban a robbanékonysághoz szükséges izmokat erősíteni.(több info…)Az erősítés mellett Power Plate  nagyszerű eszköz az erőközpont és nyújtó edzésekhez, és persze ez sem csak a hölgyeknek. A nyújtás minden mozgás megkezdésekor fontos, hiszen előkészíti a testet az optimális mozdulatkora, és mentálisan is beindítja a folyamatokat. Csökkenti a merevséget, és a sérülések kockázatát,rövidebb idő alatt,mintha talajon végeznénk ugyanezeket a gyakorlatokat.

A törzs ereje minden mozdulat alapja. A csípő, a törzs és a vállak stabilitása biztosítja az elmozdulás tengelyét. Az erőközpont edzése növeli a stabilitást, a teljesítményt.Azoknak a férfiaknak, akik nem félnek az újat kipróbálni, javasoljuk videó könyvtárunkat, ahol csoportosított témákban szemezgethetnek az új gyakorlatok között, beleértve a nyújtást és a törzs gyakorlatokat,és ha kedvet kaptak a Power Plate-el edzeni,keressék fel vaklamelyik Power Plate Stúdiót,ahol személyi edző segítségével a lehető leggyorsabban érhetik el céljaikat.

Kategória: Power Plate sikertörténetek, Power Plate tippek tanácsok | A közvetlen link.

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!